Can anyone help me with this one I've got myself so confused with it  any insight would be greatly received 

by Level 1 User (640 points)

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Anti-spam verification:
To avoid this verification in future, please log in or register.

1 Answer

In 9 weeks they each save 9×12=£108, so, in all, that’s £216.

Ground area of the tent is 2.5×4.2=10.5 sq m. This exceeds 10m², so the cost per night is £15. Sharing a tent for 5 nights is the same as for 4 nights, so that’s 4×15=£60. Another 5 nights costs the same, so total cost for the week is £120.

There are two people staying at a cost of £5 per night for 10 nights, so that’s £50 or £100 altogether. But if the special offer includes the person cost they only pay £40 each (paying for 8 nights at £5 per night per person) making £80 altogether.

Now add together both components: £120+£100=£220, so they will not have saved enough (£216), if the special offer doesn’t apply to the people.

But the special offer could make it £120+£80=£200, so they will save enough and have £16 saving.

by Top Rated User (763k points)

Related questions

1 answer
asked Nov 26, 2019 by Aajs1491 Level 1 User (640 points) | 78 views
1 answer
asked Nov 13, 2012 in Word Problem Answers by anonymous | 223 views
1 answer
asked Nov 24, 2016 in Calculus Answers by Martin Kishao | 93 views
1 answer
asked Nov 23, 2016 in Calculus Answers by Martin Kishao | 128 views
Welcome to MathHomeworkAnswers.org, where students, teachers and math enthusiasts can ask and answer any math question. Get help and answers to any math problem including algebra, trigonometry, geometry, calculus, trigonometry, fractions, solving expression, simplifying expressions and more. Get answers to math questions. Help is always 100% free!
85,081 questions
90,214 answers
2,056 comments
58,957 users