If Y is your before-tax income, suppose that the government takes away 1/4 Y-10 as taxes. What was your pre-tax income if your after-tax income is $280?                  Here is my set-up; 4(1/4 Y -10=280)                                                                                                                                                                                                         Y-40 =1120                                                                                                                                                                                                      Y=1160              1/4 (1160)= $290 is the pre-tax income.                         The answer in the back of the book is Y= $360.   I do not know if I read the question wrong, but I reread it. And I  try to also to let Y be 280 and then solve the equation. The answer is wrong, too. And I did the set-up three times, I arrive at the same answer. The problem is straight forward. Did I miss a step?
in Algebra 1 Answers by
reopened

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Anti-spam verification:
To avoid this verification in future, please log in or register.

1 Answer

The correct answer is $360.

After tax we have Y-(¼Y-10)=280,

¾Y+10=280,

¾Y=270,

Y=4×270/3=4×90=$360.

CHECK: 360/4=$90, less $10=$80. This is tax deducted, so after tax $360 becomes 360-80=$280.

by Top Rated User (711k points)

Related questions

1 answer
1 answer
asked Oct 13, 2011 in Pre-Algebra Answers by anonymous | 259 views
0 answers
Welcome to MathHomeworkAnswers.org, where students, teachers and math enthusiasts can ask and answer any math question. Get help and answers to any math problem including algebra, trigonometry, geometry, calculus, trigonometry, fractions, solving expression, simplifying expressions and more. Get answers to math questions. Help is always 100% free!
84,404 questions
89,215 answers
1,988 comments
7,492 users