A cycle race across America is 369.25 Miles in length. Juan knows his average speed for his previous races is 15.12 miles per hour, for the next race across America he will cycle for 8 hours per day, estimate how many days it will take to complete the race? Juan trains for the race the average speed he can cycle at increases it is now 16.27 mph how does this affect the answer above?
by Level 1 User (240 points)

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Anti-spam verification:
To avoid this verification in future, please log in or register.

1 Answer

If he cycles for 8 hours he covers 8×15.12=120.96 miles in the day.

So it will take 369.25/120.96=3.05 days approximately.

If he increases his speed to 16.27 he covers 8×16.27=130.16 miles in the day.

It will take him 369.25/130.16=2.84 days approximately, so he reduces his time by about 0.21 day (about 5 hours).

by Top Rated User (695k points)

Related questions

1 answer
Welcome to MathHomeworkAnswers.org, where students, teachers and math enthusiasts can ask and answer any math question. Get help and answers to any math problem including algebra, trigonometry, geometry, calculus, trigonometry, fractions, solving expression, simplifying expressions and more. Get answers to math questions. Help is always 100% free!
84,102 questions
89,036 answers
1,992 comments
6,728 users