I need helping figuring out this answer...I have to show my work so if someone could help me I'd greatly appreciate it

The most accurate way is to look at what she earns in a year, because we know there are 52 weeks in a year and there are 12 months in a year. Apart from February, the months do not have exactly 4 weeks in them, so if we used 1 month=4 weeks we would get an inaccurate answer.

36 hours a week is 52×36=1872 hours per year at \$21.22 per hour earns \$39723.84 a year.

In one year she receives 12×2=24 pay checks because she is paid twice a month. Her deductions are about 24×382=\$9168 per year. That leaves her with \$30555.84 net per year, so that’s 30555.84/12=\$2546.32 per month.

Now let’s compare this using 1 month=4 weeks. That’s 4×36=144 hours a month at \$21.22/hr=\$3055.68. Her deductions in a month are 2×382=\$764, leaving her with \$2291.68 net. This is significantly lower than the calculation earlier. The difference is that a 4-week month gives us 48 weeks in the year=1728 hours instead of 1872, and the total pay is \$36668.16 instead of \$39723.84. That’s a difference of \$3055.68 a year or \$254.64 a month! This is the difference between the net pay amounts because the deductions are the same (she could buy some nice clothes with this difference!).

by Top Rated User (1.0m points)