She needs 10 quarts of paint in both gallon and quart cans. Each quart costs $5.99. Each gallon costs $19.99. Find the best way to purchase the paint and calculate the cost.
in Word Problem Answers by

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Anti-spam verification:
To avoid this verification in future, please log in or register.

1 Answer

There are 4 quarts in a gallon, so 4 quart cans would cost 4×5.99=$23.96, whereas a gallon can costs only $19.99. So it’s cheaper to buy a gallon can instead of 4 quart cans.

8 quarts=2 gallons, costing 2×19.99=$39.98 (2 gallon-cans),

2 quarts cost 2×5.99=$11.98.

Total cost of 10 quarts=39.98+11.98=$51.96.

by Top Rated User (840k points)

Related questions

Welcome to MathHomeworkAnswers.org, where students, teachers and math enthusiasts can ask and answer any math question. Get help and answers to any math problem including algebra, trigonometry, geometry, calculus, trigonometry, fractions, solving expression, simplifying expressions and more. Get answers to math questions. Help is always 100% free!
86,310 questions
92,368 answers
2,251 comments
23,929 users