Okay there is 365 days in year,there is 52 weeks in a year,there is 7 days in a week,I work 3 out 7 days a week in a year.I make $9.00 an hour,i work 8 hours a day;how many 3 day weeks did i work in a year? how much did i make in a year?
in Word Problem Answers by

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Anti-spam verification:
To avoid this verification in future, please log in or register.

2 Answers

Earnings per day=8x9=$72

Earnings in a week=8x9x3=$216

Earnings in a year=8x9x3x52=$11232
by Level 7 User (25.5k points)

$9 an hour for 8 hours = $72 in a working day and 3×72=$216 in a working 3-day week. 52 3-day weeks earns 52×216=$11,232. However, 365 days=52 weeks+1 day, so you could earn 11232+72=$11,304 in some years. Some years are leap years and, depending on which 3 days in the week you work you could earn less than $11,232 or more than $11,304. 

by Top Rated User (716k points)

Related questions

1 answer
1 answer
1 answer
Welcome to MathHomeworkAnswers.org, where students, teachers and math enthusiasts can ask and answer any math question. Get help and answers to any math problem including algebra, trigonometry, geometry, calculus, trigonometry, fractions, solving expression, simplifying expressions and more. Get answers to math questions. Help is always 100% free!
84,491 questions
89,401 answers
1,998 comments
8,080 users